Ansel Adams

Levde fra 20.02.1902  til 22.04.1984.
Han var en anerkjent amerikansk fotograf og miljøforkjemper.
Mest kjent for sine svart/hvitt landskap fotografier.
Han utviklet sammen med Fred Archer en måte å justere kontrastene på det ferdige trykket på sin tid og var meget opptatt av kvaliteten og skarpheten i bildene sine.

Ansel Adams and camera

"The Tetons and the Snake River"
Adams sin evne til å justere kontrastene i bildet på den tiden gjorde at han skilte seg ifra andre fotografer. Dette bildet er et godt eksempel på et bilde hvor han har tatt nytte av sterke kontraster. Han var en dyktig fotograf og skapte sitt eget unike uttrykk. Dette bildet har en god komposisjon som lett skaper interesse. S-linjen som the Snake River skaper, gir inntrykk av en romfølelse i bildet som jeg syns er helt spesiell. Samtidig som motivet og landskapet i seg selv ser idyllisk ut.


"Oak Tree, Sunset City"
Adams tok mange bilder av trær og hadde en tendens til å plassere de midt i bildet, noe som ofte kan være litt utfordrende å få til å fungere. Men ved hjelp av et godt øye for detaljer klarte han å skape bilder som likevel skaper interesse hos folk. De gode, klare kontrastene skaper et pent og stilig mønster mellom grenene. Treet har tykkere grener på høyre side, men en tettere samling med tynne grener på andre siden. Dette skaper et balansert, men samtidig interessant uttrykk. I tillegg har han klart å fått med en liten måne nede i høyre hjørnet. Denne gir et svakt måneskinn som fremhever treet på en god måte og den tar mye av fokuset i bildet. At bakken ikke er flat, men svakt bøyd, tror jeg også er en viktig detalj for at bildet fungerer så godt som det gjør. 

"Pinecone"
Dette bildet tok jeg med for å vise at Adams også gikk nærmere inn på naturformer i fotografiene sine. Her har han fotografert en kongle på nært hold. Han har også tatt nærbildet av både blader og trær. I disse bildene ser det ut som om han har en tendens til å fokusere på mønster i naturen. Slik som denne konglen som har et vakkert mønster som blir godt fremhevet ved hjelp av Adams gode kontraster. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar