Selvportrett - Linosnitt

I denne oppgaven skulle vi jobbe med selvportrett som vi senere skulle utvikle til et linosnitt.

I arbeidet med selvportrettet skulle vi selv planlegge hvilket uttrykk og komposisjon vi ville ha, og formidle dette til den som skulle ta bildet. Da jeg jobbet med selvportrettet prøvde jeg meg på å utvikle forskjellige uttrykk og komposisjoner. Og da jeg jobbet videre med disse bildene i Photoshop fant jeg det bilde jeg selv følte var det beste å jobbe videre med som et linosnitt. Et linoleumssnitt er mye likt et tresnitt som vi har jobbet med tidligere, men den myke platen er lettere og jobbe med og har ingen sporer, og så skaper den et mykere uttrykk. 

Originalen
Her er originalen av mitt selvportrett som jeg valgte å jobbe videre med. Først tenkte jeg det kanskje var litt lite lys og kontraster i bildet, men jeg liker komposisjonen, lyset i bakgrunnen og på luen. Jeg bestemte meg for å bruke dette da jeg redigerte det i Photoshop som vist under. Dette bildet er ikke redigert.


Filter-effekt: Stamp 
Her har jeg redigert selvportrettet mitt i Photoshop slik at det fremhever kontrastene for å gjøre det til en lettere skisse for linosnittet. I denne effekten kunne jeg velge hvor mange detaljer jeg ville ha med i bildet, og resultatet mitt ble slik. Jeg likte hvordan effekten rammet luen, lippene og øyene mine. Dette syns jeg gjorde det til et godt utgangspunkt for utskjæring prosessen, mens de små detaljene på sjalet og i håret gav meg en utfordring. Jeg likte komposisjonen i bildet, mye fordi øynene mine havnet noen lunde i det gylne snitt. Men også fordi jeg syns balansen mellom det svarte og hvite i dette bildet er spennende.


Arbeidsprosessen 
Her har jeg startet utskjæringen av linosnittet mitt. 

Prøvetrykk
Jeg tok mange prøvetrykk for å finne ut hva jeg måtte forbedre i utskjæringen av linoleumssnittet - hvilke streker som måtte være tynnere, hull som måtte være dypere osv. Jeg måtte også finne ut av mengden trykksverte jeg måtte bruke for å få det beste resultater. Jeg valgte å bruke et av trykkene jeg tok på japanpapir som det ferdige resultatet mitt. Det var det siste trykket jeg tok (det siste jeg fikk tid til) og det jeg  var mest fornøyd med da jeg gikk igjennom trykkene mine. Jeg føler at jeg kunne blitt enda mer fornøyd om jeg hadde fått jobbet mer med trykkeprosessen. Men med platen og utskjæringsprosessen i seg selv ble jeg svært fornøyd med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar